Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani secilin numër si fuqi të numrit të dhënë.

  1. 81=981 = 9^{\Box}
  2. 125=5125 = 5^{\Box}
  3. 128=2128 = 2^{\Box}
  4. 100000=10100000 = 10^{\Box}
  5. 81=381 = 3^{\Box}
  6. 343=7343 = 7^{\Box}