Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e xx, yy dhe zz.

  1. 5x=6255^x = 625
  2. 4y=644^y = 64
  3. z4=81z^4 = 81