Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e xx duke e rrumbullakosur në një shifër pas presjes dhjetore, në qoftë se 6x=406^x = 40.