Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni rrënjën kubike të numrave të mëposhtëm duke rrumbullakosur në një shifër pas presjes dhjetore.

  1. 203\sqrt[3]{20}
  2. 503\sqrt[3]{50}
  3. 803\sqrt[3]{80}
  4. 1503\sqrt[3]{150}

Përdorni makinën llogaritëse për të kontrolluar përgjigjet.