Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme duke përdorur makinën llogaritëse. Jepini përfundimet me dy shifra pas presjes dhjetore (kur është e përshtatshme). Kujtohuni të jepni të dyja zgjidhjet.

  1. x2x^2 = 1345
  2. x2x^2 = 38,6
  3. x2x^2 = 7093
  4. x2x^2 = 234,652