Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet:

  1. 78:767^8 : 7^6
  2. 86:828^6 : 8^2
  3. 33:323^3 : 3^2
  4. 47:44^7 : 4
  5. 29:292^9 : 2^9
  6. 128:12612^8 : 12^6