Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet:

  1. 86×82:838^6 \times 8^2 : 8^3
  2. 57×52:545^7 \times 5^2 : 5^4
  3. 28×23:252^8 \times 2^3 : 2^5
  4. 96×93:979^6 \times 9^3 : 9^7
  5. (85)2×85:82(8^5)^2 \times 8^5 : 8^2
  6. (76×75)3:74(7^6 \times 7^5)^3 : 7^4
  7. 46×(48:44)34^6 \times (4^8 : 4^4)^3
  8. (62×62:63)4(6^2 \times 6^2 : 6^3)^4