Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet:

  1. (56:52)×54×52(5^6 : 5^2) \times 5^4 \times 5^2
  2. (79:72):(72×73)(7^9 : 7^2) : (7^2 \times 7^3)
  3. (87:84)0×85×83(8^7 : 8^4)^0 \times 8^5 \times 8^3
  4. 93×(95:92)4×949^3 \times (9^5 : 9^2)^4 \times 9^4