Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kompjuterat punojnë me numra që janë fuqi të numrit 2. Katër njësitë kryesore tregohen në tabelën e mëposhtme.

  1. Cilat janë përqindjet e gabimeve për çdo përafrim?
  2. Beni shkruan: 1 megabajt = (1 kilobajt)2. A është i saktë ai? Argumentoni përgjigjen tuaj.