Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e të panjohurës për secilin ekuacion.

  1. 3a×9=3183^a \times 9 = 3^{18}
  2. 5b=25b15^b = 25^{b-1}
  3. 4c=162c+14^c = 16^{2c+1}
  4. 92d1=27d9^{2d-1} = 27^d