Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një testim përmban 5 pyetje me alternativa, secila prej të cilave ka 4 mundësi zgjedhjeje për përgjigjen.

  1. Sa përgjigje përmban testimi?
  2. Klara zgjedh rastësisht nga një përgjigje për secilën pyetje. Në sa mënyra mund ta bëjë ajo këtë? Jepeni përfundimin në trajtë fuqie.
  3. Beni ka një testim me alternative që përmban 7 pyetje, secila prej të cilave ka tri mundësi zgjedhjeje. Ai zgjedh rastësisht një përgjigje për secilën pyetje. Cili prej dy nxënësve ka më shumë mundësi të marrë pikë të plota?