Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni makinën llogaritëse për të zgjidhur problemat e mëposhtme.

  1. 7=\sqrt{7} =  2,645751. Pse (2,645751)2 \ne 7?
  2. Prodhimi i dy numrave të njëpasnjëshëm është 3192. Cilët janë këta numra?