Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Gjeni numrin që është njëkohësisht: shumëfish i numrit 9, kub i plotë, dhe më i vogël se 40.
  2. A mund ta gjeni numrin duke u bazuar në vetëm dy nga kushtet e mësipërme? Argumentoni përgjigjen tuaj.