Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Disa nga numrat që janë kuba të plotë, janë njëkohësisht edhe katrorë të plotë.

  1. Tregoni që 64 është një prej tyre.
  2. Tregoni që 363^6 është një prej tyre.
  3. Cili është numri pasardhës, i cili është katror dhe kub i plotë?