Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. 3+3\sqrt{3} + \sqrt{3}
  2. 5+5\sqrt{5} + \sqrt{5}
  3. 9+4\sqrt{9} + \sqrt{4}
  4. 49+216\sqrt{49} + \sqrt{2} - \sqrt{16}
  5. 373\sqrt{7} + 497\sqrt{49} - \sqrt{7}
  6. 17 + 179\sqrt{17} - \sqrt{9}