Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni makinën llogaritëse për të gjetur një vlerë dhjetore të përafërt për secilën prej shprehjeve të mëposhtme. Jepeni përfundimin të rrumbullakosur në dy shifra pas presjes dhjetore.

  1. 424\sqrt{2}
  2. 5+1\sqrt{5} + 1
  3. 2+52 + \sqrt{5}
  4. 36π736\pi - 7