Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rishkruani secilën nga thyesat e mëposhtme pa rrënjë në emërues.

  1. 28\dfrac{2}{\sqrt{8}}
  2. 210\dfrac{2}{\sqrt{10}}
  3. 312\dfrac{3}{\sqrt{12}}
  4. 530\dfrac{5}{\sqrt{30}}
  5. 840\dfrac{8}{\sqrt{40}}
  6. 3120\dfrac{3}{\sqrt{120}}