Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme në trajtën a×b\sqrt{a} \times \sqrt{b}, ku aa dhe bb janë numra të thjeshtë.

  1. 14\sqrt{14}
  2. 33\sqrt{33}
  3. 21\sqrt{21}
  4. 35\sqrt{35}
  5. 46\sqrt{46}
  6. 51\sqrt{51}