Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme në trajtën aba\sqrt{b}, ku aa është numër i plotë dhe bb është numër i thjeshtë.

 1. 20\sqrt{20}
 2. 27\sqrt{27}
 3. 98\sqrt{98}
 4. 48\sqrt{48}
 5. 28\sqrt{28}
 6. 45\sqrt{45}
 7. 63\sqrt{63}
 8. 363\sqrt{363}
 9. 512\sqrt{512}
 10. 192\sqrt{192}
 11. 500\sqrt{500}
 12. 845\sqrt{845}