Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pa përdorur makinën llogaritëse, gjeni vlerën e shprehjeve të mëposhtme.

  1. 12×3\sqrt{12} \times \sqrt{3}
  2. 18×8\sqrt{18} \times \sqrt{8}
  3. 33×132\sqrt{33} \times \sqrt{132}
  4. 63×28\sqrt{63} \times \sqrt{28}
  5. 77×33\sqrt{77} \times \sqrt{33}
  6. 35×56\sqrt{35} \times \sqrt{56}
  7. 30×150\sqrt{30} \times \sqrt{150}
  8. 128×8\sqrt{128} \times \sqrt{8}
  9. 14×15×42\sqrt{14} \times \sqrt{15} \times \sqrt{42}
  10. 39×6×208\sqrt{39} \times \sqrt{6} \times \sqrt{208}