Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. 35+203\sqrt{5} + \sqrt{20}
  2. 28+57\sqrt{28} + 5\sqrt{7}
  3. 7122277\sqrt{12} - 2\sqrt{27}
  4. 4283634\sqrt{28} - 3\sqrt{63}
  5. 50+872\sqrt{50} + \sqrt{8} - \sqrt{72}
  6. 3567126+14003\sqrt{56} - 7\sqrt{126} + \sqrt{1400}