Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme duke e dhënë përfundimin në trajtë irracionale (kur është e nevojshme).

  1. 2×2\sqrt{2} \times \sqrt{2}
  2. 5×5\sqrt{5} \times \sqrt{5}
  3. 3(3+3)\sqrt{3}(\sqrt{3}+3)
  4. 4(3+4)\sqrt{4}(\sqrt{3}+4)
  5. 15(3+5)\sqrt{15}(3+\sqrt{5})
  6. π(2320)\pi (2^3 - \sqrt{20})
  7. (1+5)(2+5)(1+\sqrt{5})(2+\sqrt{5})
  8. (47)(627)(4-\sqrt{7})(6-2\sqrt{7})
  9. (23)2(2-\sqrt{3})^2
  10. (35+27)2(3\sqrt{5} + 2\sqrt{7})^2