Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. 18×2754\dfrac{\sqrt{18} \times \sqrt{27}}{\sqrt{54}}
  2. 98×1248×128\dfrac{\sqrt{98} \times \sqrt{12}}{\sqrt{48} \times \sqrt{128}}
  3. 810:24518\dfrac{\sqrt{8}}{\sqrt{10}} : \dfrac{2\sqrt{45}}{\sqrt{18}}
  4. 3210+850\dfrac{3\sqrt{2}}{10} + \dfrac{\sqrt{8}}{\sqrt{50}}
  5. 463153421024\dfrac{4\sqrt{63}}{15} - \dfrac{3\sqrt{42}}{10\sqrt{24}}
  6. 6528:39235\dfrac{65}{28} : \dfrac{39}{2\sqrt{35}}