Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet 2\sqrt{2} \approx  1,414; 3\sqrt{3} \approx 1,732 dhe 5\sqrt{5} \approx 2,236. Përdorini këto të dhëna për të përafruar vlerën e secilit prej numrave irracionalë të dhënë më poshtë. Tregoni metodën tuaj të zgjidhjes dhe jepeni përfundimin të rrumbullakosur në tre shifra pas presjes dhjetore.

  1. 2+3\sqrt{2} + \sqrt{3}
  2. 10\sqrt{10}
  3. 125\sqrt{125}
  4. 120\sqrt{120}