Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 1.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një katror me syprinë 36 cm2 ndahet në 4 trekëndësha, të cilët ribashkohen për të formuar një drejtkëndësh si në figurë.

  1. Sa është brinja e katrorit të kuq?
  2. Sa është perimetri i drejtkëndëshit?