Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ndërtoni pjesët e drejtëzave të mëposhtme, për vlerat e xx ndërmjet 0 dhe 5.

  1. y=2x+3y=2x+3
  2. y=3x2y=3x-2
  3. y=12x+4y=\dfrac{1}{2}x+4
  4. y=8xy=8-x
  5. y=12xy=1-2x
  6. y=412xy=4-\dfrac{1}{2}x