Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani ekuacionet e mëposhtme në trajtën y=mx+cy=mx+c.

  1. x+y=5x+y=5
  2. yx=3y-x=3
  3. x+y=2x+y=-2
  4. xy=3x-y=3
  5. 3x+y=23x+y=-2
  6. y2x=5y-2x=5
  7. 2y+x=42y+x=4
  8. 2yx=82y-x=8