Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani ekuacionet e drejtëzave të mëposhtme.

  1. Koeficienti këndor 6, kalon nëpër pikën (0,2)(0,2).
  2. Koeficienti këndor -2, kalon nëpër pikën (0,5)(0,5).
  3. Koeficienti këndor -1, kalon nëpër pikën (0,12)(0, \dfrac{1}{2}).
  4. Koeficienti këndor -3, kalon nëpër pikën (0,4)(0,-4).