Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Më poshtë, jepen ekuacionet e disa drejtëzave.

 1. y=3x2y=3x-2
 2. y=4+3xy=4+3x
 3. y=x+3y=x+3
 4. y=5y=5
 5. 2y6x=32y-6x=-3
 6. y=3xy=3-x

Jepini përgjigje pyetjeve të mëposhtme.

 1. Cilat janë tri drejtëzat paralele me njëra-tjetrën?
 2. Cilat janë dy drejtëzat që presin boshtin OyOy në të njëjtën pikë?
 3. Cila drejtëz e ka koeficientin këndor zero?
 4. Cila drejtëz kalon nga pika (2,4)(2,4)?
 5. Cilat nga çiftet e drejtëzave janë simetrike të njëra-tjetrës në lidhje me boshtin OyOy?