Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Me dy litra kafe, sa filxhanë kafeje, me përmasat e treguara në figurë, mund të mbushen?
  2. Nëse filxhanët mbushen deri në lartësinë 6 cm, sa filxhanë mund të mbushen tani?