Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 3.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Gjeni syprinën dhe vëllimin e trupit të treguar në figurë, në varësi të π\pi.
  2. Një trup i ngjashëm me të është 7 cm i gjatë. Gjeni syprinën dhe vëllimin e trupit të ri.