Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një gjysmësferë prej metali, është shpuar një vrimë në formë konike, siç paraqitet në figurën e dhënë. Masa e objektit është 120 g.

  1. Ka më shumë të ngjarë që objekti të jetë prej alumini me dendësi 2,6 g/cm3 apo prej hekuri me dendësi 7,5 g/cm3?
  2. Një objekt i ngjashëm është 6,3 cm i gjerë. Gjeni masën e këtij objekti.