Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dy cilindra prej bronxi, i pari me lartësi 8 cm dhe rreze të bazës 4 cm dhe i dyti me lartësi 40 cm dhe rreze të bazës 2 cm, shkrihen dhe me to formohet një sferë. Gjeni rrezen e sferës.