Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sa cm2 lëkurë duhen për të bërë një top volejbolli me diametër 30 cm, në qoftë se për prerjet dhe qepjet humbet 12% e materialit?