Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gota e paraqitur në figurën e mëposhtme mban 125 ml, kur është e mbushur plot.

  1. Gjeni hh.
  2. Gjeni diametrin e një gote gjysmë sferike që mban 125 ml.