Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. i) Sa është lartësia e kutisë së paraqitur në figurë, në qoftë se ajo mban 1 litër vaj?; ii) Njehsoni syprinën e kutisë.
  2. Gjeni diametrin, lartësinë dhe syprinën e një kutie të ngjashme që mund të mbajë 5 litra.