Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Nga figura e mëposhtme, duke bashkuar OAOA me OBOB, formohet një kon. Gjeni diametrin e konit.
  2. Tregoni që syprina anësore e konit është S=πrlS=\pi rl.