Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shpejtësitë e 10 makinave në një zonë me shpejtësi të lejuar 20 km në orë, janë dhënë në tabelën e dendurive.

  1. Llogaritni numrin e makinave që kalojnë kufirin e shpejtësisë.
  2. Kopjoni tabelën e dendurive dhe llogaritni vlerën e mesit për secilin interval.
  3. Plotësoni shtyllën e fundit të tabelës tuaj dhe gjeni me përafrim shpejtësinë mesatare.