Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tabelat e dendurive të grupuara, paraqesin informacion për kohën që duhet për të zgjedhur katër fjalëkryqe të ndryshme. Kopjoni secilën prej tabelave, shtoni shtylla të tjera në to dhe gjeni:

  1. klasën modale
  2. klasën që përmban mesoren
  3. mesataren aritmetike të përafërt