Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Të dhënat për gjatësitë e 50 nxënësve të klasës së dhjetë, janë paraqitur në tabelën e mëposhtme.

  1. Cila është klasa modale?
  2. Gjeni me përafrim gjatësinë mesatare.
  3. Cila klasë përmban mesoren?