Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për dy muaj, Xheni mbajti shënim numrin e kilometrave që përshkonte çdo ditë me makinën e saj.

  1. Gjeni me përafrim numrin mesatar të kilometrave për secilin muaj.
  2. Gjeni klasën modale dhe klasën ku bën pjesë mesorja për secilin muaj.
  3. Krahasoni numrin e kilometrave që Xheni ka përshkuar në dhjetor me ato që ka përshkuar në janar.