Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Edi bëri një studim për kohën që u duhej 120 mësuesve edhe 120 zyrtarëve për të shkuar nga puna në shtëpi.

  1. Gjeni me përafrim numrin mesatar të minutave që u duhen mësuesve dhe zyrtarëve për të shkuar nga ouna në shtëpi.
  2. Gjeni klasën modale dhe klasën ku bën pjesë mesorja për mësuesit dhe zyrtarët.
  3. Bëni krahasime ndërmjet kohëve që u duhen mësuesve dhe zyrtarëve për të shkuar nga puna në shtëpi.