Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kompani prodhon çdo ditë 3 milion qese me patatina. Kompania ka kusht që çdo qese të përmbajë 25gr patatina. Për të testuar këtë, u peshua një sasi prej 1000 qesesh. Tabela e mëposhtme paraqet rezultatet. A është e justifikuar pritshmëria e kompanisë sipas së cilës në çdo qese ka 25 gramë patatina? Tregoni llogaritjet tuaja dhe argumentoni përgjigjen.