Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Grafiku tregon pikët që kanë marrë 10 studentë, përkatësisht në dy testime. Me anë të drejtëzës së përafrimit më të mirë për pikat në grafik, gjeni:

  1. Pikët që ka marrë një nxënës në testimin II, në qoftë se në testimin I ai ka marrë 13 pikë.
  2. Pikët në testimin I për një nxënës që në testimin II ka marrë 23 pikë.
  3. Përshkruani pikën e jashtëndodhur në grafikun e pikave. Si ka dalë ky nxënës në të dyja testimet?