Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni vlerën e shprehjeve të mëposhtme.

 1. 10012100^{\frac{1}{2}}
 2. 160.516^{0.5}
 3. 491249^{\frac{1}{2}}
 4. 40.54^{0.5}
 5. 12112121^{\frac{1}{2}}
 6. 1440.5144^{0.5}
 7. 8138^{\frac{1}{3}}
 8. 271327^{\frac{1}{3}}
 9. 1000.5100^{0.5}
 10. 811281^{\frac{1}{2}}
 11. 9129^{\frac{1}{2}} 
 12. 12513125^{\frac{1}{3}}
 13. 0120^{\frac{1}{2}}
 14. 1000131000^{\frac{1}{3}}
 15. 6413 64^{\frac{1}{3}}