Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

 1. (512)2(5^{\frac{1}{2}})^2
 2. (513)2(5^{\frac{1}{3}})^2
 3. (52)13(5^2)^{\frac{1}{3}}
 4. (513)12(5^{\frac{1}{3}})^{\frac{1}{2}}
 5. (52)2(5^{-2})^2
 6. (53)2(5^3)^{-2}
 7. (51)3(5^{-1})^{-3}
 8. (554)2(5^{-\frac{5}{4}})^{-2}
 9. (52)34(5^{-2})^{\frac{3}{4}}
 10. (525)32(5^{-\frac{2}{5}})^{\frac{3}{2}}
 11. (565)13(5^{\frac{6}{5}})^{-\frac{1}{3}}
 12. (523)54(5^{-\frac{2}{3}})^{\frac{5}{4}}