Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 232×2142^{-\frac{3}{2}} \times 2^{\frac{1}{4}}
  2. 216:2132^{-\frac{1}{6}} : 2^{-\frac{1}{3}}
  3. (218:212)3(2^{\frac{1}{8}} : 2^{-\frac{1}{2}})^3
  4. 232×22:2142^{\frac{3}{2}} \times 2^{-2} : 2^{\frac{1}{4}}
  5. (254×21)32(2^{\frac{5}{4}} \times 2^{-1})^{-\frac{3}{2}}
  6. (23:212)2×(232:21)(2^3 : 2^{-\frac{1}{2}})^{-2} \times (2^{\frac{3}{2}} : 2^{-1})