Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme si fuqi të numrit 10.

  1. 110\dfrac{1}{10}
  2. 10\sqrt{10}
  3. (10)3(\sqrt{10})^3
  4. 1(10)5\dfrac{1}{(\sqrt{10})^5}