Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme si fuqi të numrit 5.

  1. 0.040.04
  2. 0.0080.008
  3. 153\dfrac{1}{\sqrt[3]{5}}
  4. 253\sqrt[3]{25}
  5. 1125\dfrac{1}{\sqrt{125}}
  6. 16253\dfrac{1}{\sqrt[3]{625}}