Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në vend të \square, vendosni numrin e duhur:

  1. i) 125=25125=25^{\square}; ii) 25=12525=125^{\square}
  2. i) 32=432=4^{\square}; ii) 4=324=32^{\square}
  3. i) 81=2781=27^{\square}; ii) 27=8127=81^{\square}
  4. i) 0.125=160.125=16^{\square}; ii) 16=0.12516=0.125^{\square}